BABBELKE FIETS #1

Avontuur à vélo

Met Iris Deckers & Dirk Vandervelden

Omdat we weten dat je de lange winter beu bent en uitkijkt naar fietsavonturen, nodigen we je uit voor een gezellige avond rond twee boeiende fietsverhalen! Tijdens onze eerste #babbelkefiets brengt Iris Deckers je mee op de weg tussen Mexico en Patagonië, en vertelt Wemmelaar Dirk Vandervelden zijn reis voor het goede doel naar Santiago de Compostela.

Of je nu even wilt wegdromen, of je laten inspireren door prachtige beelden, of al je vragen stellen over (verre) fietsreizen, mis deze babbelke fiets zeker niet!

Praktische details:
  • Datum en locatie: 11 maart 2022 om 19u, bij Manneken Fiets
  • Inschrijving: verplicht (knop boven of via deze link)
  • Duur: Ongeveer 2u00 met interactie
  • Dorstje: Een fietsbar wordt voorzien

Over onze sprekers:

Iris Deckers

Al fietsend trok Iris van het kleurrijke Mexico naar de uitgestrekte pampa‘s van Argentinië. Onderweg passeerde ze koffievelden in El Salvador, fietste ze doorheen het tropische regenwoud in Costa Rica, beklom ze indrukwekkende bergen in Colombia, ontdekte ze vele kleine dorpen in Peru, trotseerde ze de extreme koude van de altiplano in Bolivia, fietste ze voorbije de vele turquoise meren in Chili en genoot ze volop van het wondermooie Patagonië. Het was 20.000 km avontuur op de fiets, kamperen op adembenemende plekken, genieten van mooie vriendschappen en ontdekken van lokale culturen. Een ontzettend mooie ervaring, die Iris binnenkort met veel plezier en enthousiasme met ons deelt.

Instagram Iris

Dirk Vandervelden

Dirk is sinds enkele jaren een fervente fietser. In 2021 legde deze Wemmelaar zichzelf de uitdaging op om 10.000km te fietsen op een jaar tijd. Daaruit ontstond het idee om met de fiets naar Compostella te gaan. Deze indrukwekkende tocht van 18 dagen, 2.099km en 19.406 hoogtemeters leidde hem dwars door het glooiende Frankrijk naar de imposante Pyreneeën om vervolgens via de uitgestrekte Spaanse hoogvlakte de bekende bedevaartsplaats te bereiken. Hij deed deze pelgrimstocht niet alleen voor zichzelf. De sportieve pelgrim koppelde zijn avontuur aan een fondsenwerving voor Stop Parkinson, een organisatie die geld inzamelt voor wetenschappelijk onderzoek naar deze ongeneeslijke hersenziekte. Dirk vertelt op 11 maart niet alleen over zijn innerlijke zoektocht en zijn onvergetelijke ervaring, maar ook over zijn nieuwe uitdaging om op 581 dagen door alle 581 Belgische gemeenten te fietsen.

Instagram Dirk

Facebook pagina Santiagogo 2021